Het bakken was een beetje versloft, maar heel Holland bakt is weer op de tv en dan raak je toch weer geïnspireerd.  Het lullige is dat het er allemaal zo makkelijk uit ziet op de televisie, maar dat valt in werkelijkheid enorm tegen.

Het idee was een stapje verder deze keer, een taart met topping. Alhoewel taart, ik heb in een heel leuk bak winkeltje een kant en klaar pak gekocht om Carrot Cake te maken. Gemak dient de mens zeg maar, maar daar zit natuurlijk geen topping bij, dus ik gevraagd en de kook gek van het winkeltje zei, ja dat is lekker met een MonChou topping. “Die kan je heel gemakkelijk zelf maken.” En dat verliep dus niet helemaal zonder problemen.

Ik ben begonnen met de Carrot Cake en heb het volgende gedaan:

Benodigdheden: 

  • Pak Carrot Cake (de helft van het pak gebruiken 500 gram)
  • 80 ml water
  • 3 eieren
  • 150 gram plantaardige olie
  • 150 gram geraspte wortel
  • 25 gram gehakte walnoten
  • Vierkant bakblik

Zet de oven aan op 175 graden C. En niet te vergeten benodigde ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn.
Meng de mix met water, eieren, plantaardige olie en geraspte wortel. Voeg naar wens walnoten en/of rozijnen toe. Persoonlijk hou ik niet van rozijnen, dus het zijn de walnoten geworden. Mix alles 5 minuten en vet de bakblik in. Nu stond er op het pak vermeld dat je het bakblik moet voeren met bakpapier. Nog nooit van gehoord, maar toch maar gedaan. (zie de foto)


Bak de cake in het midden van de oven in zo’n 50 minuten gaar.

En zo ziet hij er dus uit na 50 minuten.

Best aardig, beetje jammer van die scheur in het midden, maar de cake ruikt zo lekker!

Nu de topping: op een site gevonden een recept van iemand die natuurlijk met het grootste gemak allemaal lekkere dingen maakt, dé MonChou topping.

Benodigdheden:

  • 200 gram MonChou
  • 2 sinaasappels
  • 35 gram poedersuiker
  • 25 gram honing
  • 70 gram boter

Dit moet je allemaal opkloppen tot een luchtig glazuur. Dit moet te doen zijn, alleen bij mij ging het compleet mis. Het begon allemaal dat we toch geen honing in huis hadden, jammer dan maar zonder honing, Ik alles in een kom gegooid en geklopt, maar het was te vloeibaar, ik begreep er geen snars van. Het bleef maar te klonterig en vloeibaar. Nog eens alles nagekeken, ja ik bleek te dus te weinig Monchou te hebben gekocht. In de koelkast stond nog een restant Philadelphia, dus dat er maar doorheen gegooid. Toen dit nog geen effect had, heb ik er maar wat restant van een bekertje slagroom erbij gegooid. En toen dit nog niet de goede kant op ging, heb ik het maar opgegeven en er toch maar overgegooid.


Kortom, de Carrot Cake zelf wat echt wel lekker, maar die topping heb ik toch volkomen verpest.
Ach ja, volgende keer beter!

XXAnne