Dessert – 20 minuten (4 personen)
Eindelijk, het moment waarop iedereen heeft gewacht: tijd voor het toetje! En wat is er mis met een goed old school toetje waar iedereen wel gek op is: wentelteefjes! Met dit recept zorg je voor een mooie afsluiter van het diner.
Benodigdheden
- 8 sneetjes wit casinobrood
- 250 ml halfvolle melk
- 1 middelgroot ei
- 2 zakjes vanillesuiker
- 1 tl gemalen kaneel
- 40 gr ongezouten roomboter
- Roomijs of fruit
Bereiding
- Klop het ei, de vanillesuiker, kaneel en melk los in een diep bord.
- Snijd de korstjes van het brood. Wentel de sneetjes brood een voor een door het eimengsel en stapel ze op een bord. Schenk de rest van het eimengsel over de broodstapel en laat intrekken.
- Verhit de helft van de boter in een ruime koekenpan en bak de helft van de wentelteefjes in vijf minuten goudbruin. Keer halverwege. Neem ze uit de pan, verhit de rest van de boter en bak de rest van de wentelteefjes goudbruin.
- Serveer op een bord met een bolletje ijs of wat fruit en smullen maar!