...en een fantastisch sausje
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten:
- 2 citroenen, schoongeboend
- 600 gram broccoli, in roosjes
- 200 gram sugar snaps
- 1/2 pak tuinerwten (à 450 gram diepvries)
- 1 bakje mascarpone of zachte roomkaas (250 gram)
- 1 beker slagroom (250 ml)
- 6 verse lasagnebladen
- 2 el olijfolie
- 1 bakje basilicum (15 gram), scheuren in reepjes
- 4-seizoenenpeper
Bereidingswijze:
- Rasp de gele schil van 1 citroen en pers beide citroenen uit. Kook de broccoli 3 minuten in ruim kokend water. Doe de sugar snaps erbij en kook die 2 minuten mee. Als laatste de tuinerwten toevoegen en ook 2 minuten meekoken. Giet daarna af.
- Breng in een steelpan het citroenrasp- en sap tegen de kook. Voeg de mascarpone en slagroom toe en zet het vuur laag. Breng op smaak met wat zout.
- Kook de lasagnebladen volgens de aanwijzing op de verpakking. Meestal zo’n 8 minuten. Halveer ze in de breedte en besprenkel ze met olijfolie.
- Leg op elk bord een half lasagneblad. Bedek met een laagje groenten, 2 el citroensaus en 2 el basilicum. Let hier een half lasagneblad, een laagje groenten, 2 el citroensaus en 2 el basilicum op. Herhaal dit tot de ingrediënten op zijn en bestrooi met peper.
Lekker met ciabatta uit de oven!
Tags
recepten
Reageren