Ga jij voor goud?
De G.S.R. Aegir is sinds 1878 dé studentenroeivereniging van Groningen. Aegir biedt je de mogelijkheid om op hoog niveau te trainen en uiteindelijk zelfs de Olympische Spelen te halen, maar is ook een vereniging waar het studentenleven hoog in het vaandel staat. Er zijn meerdere commissies, disputen en Aegir-huizen. Met 600 actieve leden is er altijd wel wat te beleven.
Op Aegir staat sport centraal. Er wordt hard getraind en veel geroeid. Dit heeft een positieve weerslag op de rest van je studentenleven. Wil je meer weten over het roeien en sporten op Aegir klik hier!
Studeren
Roeien en studeren is goed te combineren. Door hard roeien en veel trainen leer je wat discipline en structuur is en wordt hard werken voor jou geen probleem. Daarnaast biedt Aegir studiebegeleiding, studieplekken en een groot netwerk, er is altijd wel iemand die dezelfde studie doet en die je kan helpen.
Studentenleven
Door de grote verscheidenheid aan leden leer je naast je studie veel verschillende mensen kennen. Een grote sociale kring helpt je om je thuis te voelen in je nieuwe stad. Je kan op vele manieren actief worden binnen Aegir.
Commissies
Op Aegir hebben we zo’n 40 commissies en zo’n 300 commissieplekken! Door actief te worden in een commissie leer je niet alleen veel, het staat ook goed op je CV én het is heel gezellig. Je kan bijvoorbeeld ervoor kiezen om …
- een wedstrijd te organiseren (bv. Hel van het Noorden, Bavaria Aegir Lentesprint)
- evenementen en feesten te organiseren (bv. Aegir +, Wintersportcommissie)
- je bezig te houden met de introductieperiode, (bv. BLIK en LenteBLIK)
- grafisch bezig te zijn (bv. Almanakcommissie, Kalendercommissie, PRcie)
- een doorlopende commissie te doen (bv. Barcie, Kookcie)
Disputen
Naast Commissies heeft Aegir ook een aantal disputen. Voor zowel competitieroeiers (Zwaarst & Aeva), wedstrijdroeiers (Zwarte Jassen & RAN), als een combinatie van beiden (Filia). Na de introductieperiodes begint het vragen voor de disputen. Een dispuut bestaat uit meerdere jaarlagen, in tegenstelling tot je ploeg. Disputen hebben een dispuutsavond, roeien wedstrijden, gaan gezellig drinken en ondernemen nog veel meer leuke activiteiten.
Huizen
Naast commissies en disputen zijn er ook Aegirhuizen, waar je vrienden voor het leven maakt. Er zijn zowel meiden, als jongenshuizen, maar ook wedstrijdhuizen en competitiehuizen. Het hele jaar is rust en regelmaat de norm in wedstrijdhuizen, maar zomers is er net zoveel gekkigheid als in competitiehuizen. Meestal woon je met meerdere jaarlagen, waardoor je de vereniging snel leert kennen.
Een grote sociale kring helpt je om je thuis te voelen in je nieuwe stad. Je kan altijd aankloppen bij je ploeg, commissie, huis of dispuut voor een hapje eten, een kopje koffie tussen het studeren door, of wanneer je een nieuwe kamer zoekt. Dit netwerk kan je ook helpen met het vinden van bijbaantjes of stageplekken.