en crème fraîche in plaats van knoflooksaus
Veel studenten eten graag shoarma. Dit is niet echt een gezonde maaltijd natuurlijk, maar de shoarmaschotel die we hier voor je hebben is lekker en wel gezond!
Benodigdheden
- 350 gram shoarmareepjes
- 350 gram krieltjes
- Twee bosuitjes
- Crème fraîche
- 150 gram spekjes
- Een bouillonblokje
Bereidingswijze
- Bak de krieltjes in een koekenpan halfgaar.
- Doe de krieltjes vervolgens in een schaal en dek deze af met aluminiumfolie (dan blijven de krieltjes warm).
- Bak nu in dezelfde pan de spekjes en de shoarmareepjes snel gaar.
- Voeg hier peper, zout en kerrie aan toe.
- Voeg de aardappeltjes bij de shoarmareepjes en spekjes en bak het geheel nog een paar minuten.
- Kook een hoeveelheid water en laat hier een bouillonblokje in oplossen. Schenk dit uit in de pan.
- Let op! Niet een heel bouillonblokje gebruiken, maar een halve of zelfs nog minder. Ligt aan jouw voorkeur. Hoe meer bouillon, hoe vochtiger de schotel wordt.
- Voeg de laatste minuut twee bosuitjes toe.
- Schep de schotel op en serveer het met een schepje crème fraîche