Met broccolicurry en gegrilde kipfilet
Spelt is een verre voorvader van tarwe. Een echt ‘oergraan’ dus, maar weer helemaal herontdekt! Je vindt spelt nu samen in een pak met zilvervliesrijst en quinoa. Eenvoudig te bereiden en een uitstekend vertrekpunt voor een lekker gerecht!
Hoofdgerecht (4 pers. – €2,90 p.p.) – 35 minuten
Benodigdheden
- 2 tenen knoflook
- 2 cm verse gemberwortel, geschild
- 1 theelepel sambal oelek
- 5 eetlepels neutrale olie
- 400 g kipfilet
- 1 pak Lassie Zilvervliesrijst + spelt en quinoa (275 g)
- 1 ui, grof gesnipperd
- 1 volle eetlepel kerriepoeder
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 200 ml kokosmelk
- 300 g broccoliroosjes
Bereiding
- Pers de knoflook boven een kommetje uit en rasp de gemberwortel en er boven. Roer de sambal met wat zout en 2 eetlepels olie erdoor. Snijd de kipfilets in 12 gelijke stukken en bestrijk ze rondom met het gembermengsel en laat ze 5 minuten liggen.
- Kook intussen de zilvervliesspeltmix gaar volgens de aanwijzingen op de zijkant van het pak.
- Verwarm 3 eetlepels olie in een hapjespan en fruit de ui met de kerriepoeder zachtjes tot het lekker gaat ruiken. Voeg de tomaten met vocht toe en bak nog 2 minuten.
- Roer dan de kokosmelk met 150 ml water erdoor en voeg zout naar smaak toe.
- Leg tijdens het maken van de curry de stukken kip in een hete grillpan en rooster ze in 8-10 minuten mooi bruin en gaar, keer ze regelmatig.
- Schep de zilvervliesspeltmix op borden en schep de broccolicurry erop. Leg de stukken kip ernaast.
Broccoliroosjes blijven mooi groen door ze eerst 2-3 minuten in ruim kokend water te koken, in een vergiet onder koud water af te spoelen en te laten uitlekken. Laat de broccoliroosjes dan maar 2-3 minuten in de curry sudderen.