Inwoners van Nederland zijn vanaf hun 18e verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Ook voor jou als student is het dus van belang dat je een geldige zorgverzekering hebt. Een zorgverzekering dekt de kosten van onder andere het ziekenhuis, de huisarts en de apotheek. Het basispakket is bij alle zorgverzekeraars identiek. Dit wordt namelijk vastgesteld door de overheid. De dekking en opties van een aanvullende zorgverzekering mogen de zorgverzekeraars zelf bepalen.
Zoek jij als student een goedkope zorgverzekering en wil je de premies van de zorgverzekeringen 2021 snel en simpel vergelijken? Maak dan gebruik van de onderstaande zorgverzekering vergelijker voor studenten!
Ieder jaar opnieuw je zorgverzekering vergelijken
Ook als je al jaren een zorgverzekering hebt, dan is het goed om ieder jaar weer opnieuw te vergelijken. Er kunnen namelijk veranderingen zijn, zowel in de dekking als in jouw situatie. Dit kan je iedere maand kostbare euro’s schelen!
Zorgverzekering voor jongeren
Veel verzekeraars hebben een speciale verzekering voor de doelgroep jongeren en studenten. Ze bieden bijvoorbeeld extra dekking voor anticonceptie, brillen en lenzen, tandarts en fysiotherapie. Hierbij kun je er ook weer voor kiezen om een aanvullend pakket te nemen of niet. In het basis aanvullende zorgpakket zitten vrijwel altijd vergoedingen voor anticonceptie, spoedeisende hulp voor in het buitenland en fysiotherapie. Let ook op de eventuele kortingen die ze je bieden.
In principe kun je als student veel besparen op je zorgverzekering. Je bent namelijk jong en wellicht ook lekker actief met sport. De risico’s zijn dus, over het algemeen genomen, lager. Wanneer je je vrijwillige eigen risico verhoogd, krijg je premiekorting. Weeg de voors en tegens goed af en laat je goed inlichten.
Zorg er in ieder geval voor dat je niet oververzekerd bent, dit zou kunnen betekenen dat je betaalt voor zaken die je niet gebruikt. Kijk ook kritisch naar de zorgverzekaar van je ouders/verzorgers. Sluit niet zomaar bij dezelfde partij een verzekering af, omdat dit misschien makkelijker is. Je bent dan soms duurder af dan wanneer je je van te voren goed verdiept in je eigen wensen en eisen.